Viikonloppu tulossa ja minulla töitä, joten kissat joutuvat odottamaan iltapäivään päästäkseen ulos tarhaan. On ollut mukavan lämmintä ja kissat ovat voineet ulkoilla tarhassa melkein joka päivä. Muutama kärpänen on eksynyt kissojen seuraksi, mutta niiden seura on jäänyt lyhyeksi. Rapsu yleensä on tullut esittelemään oivaa saalistaan ja esittelyn jälkeen popsinut saaliinsa parempiin suihin. Muut kattiskat vierellä katselleet kateellisina.
Linnut pomppivat aivan tarhan viereen ja kissojen leuat naksuttavat saaliin toivossa, onneksi on verkko välissä.

Lupasin kertoa kissoistani ja kerron nyt kuinka kissat päätyivät meille.
Rapsu on nuorin kissoista, ruskeankirjava maatiainen, ikää kolme vuotta, pelastettu lopetukselta kesällä 2004, kun kukaan ei pikkuista silloin huolinut.
Tiipero, ruskeankirjava ja Taapero oranssinkirjava, neljä vuotiaat veljekset, pelastettu kesällä 2003 ketun emon hävittyä.Olivat aluksi hyvin arkoja, mutta nyt luottavaisia perheenjäseniä kohtaan.
Viivi, harmaa, iältään seitsemän vuotias, pelastettu lopetukselta kesällä 2000.
Vipsu ja Vili, sisarukset, iältään kahdeksan vuotiaita, pelastettu vain
3-viikkoisina kesällä  1999 ketun vietyä emon. Saimme pidettyä kissat hengissä ja opetettua ne syömään ja tekemään tarpeensa laatikolle.
Kaikki kuusi kissaa ovat tallikissan poikasia samasta paikasta.
Vanhin kissamme oli Viiru, mustavalkoinen kuoli vuosi sitten 16-vuotiaana rokotuskohdan sarkoomaan.
Viirun kantoi naapurin koira suussaan erääseen taloon ja kolme muutakin muutaman päivän ikäistä pentua, kun isäntä oli emon ampunut, eikä tiennyt pennuista mitään. Vuohen maidolla kaikki pennut pelastuivat ja Viiru tuli meille poikani 6-vuotis lahjana joulukuussa 1990.
Kissat ovat antaneet monta aihetta iloon ja olleet lapsilleni etenkin murrosiässä uskottuja, kuuntelijoita asioissa, joita ei äidille voinut kertoa. Kisut antavat "tassuterapiaa" vieläkin ja ovat opettaneet lapseni kunnioittamaan eläimiä.
Toiseksi vanhin poikani opiskelee toisella paikkakunnalla ja hänellä on kaksi omaa kissaa, jotka lomailivat tarhassamme viime kesänä. Kissat tulivat toimeen hyvin keskenään, kaikki kahdeksan...
Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille