Vaahterat ovat erittäin kauniita etenkin syksyllä väriloistossaan, mutta lehtien tiputtua,,,


Voi sitä haravoinnin paljoutta ja lehdethän eivät tietysti putoa kaikki kerralla alas vaan

tipottain. Osa lehdistä on vielä vihreinä puissa ja osa ruskeina maassa, hartiat kipeytyneinä olen saanut eilen pihan puhtaaksi ja nyt taas haravoimaan, Ilma on mitä ihanin, aurinko paistaa ja kissa- vattulainen valjaissa odottaa miuta jo ulos, yhdessä ollaan touhuttu ja kissi ollut iltaisin niin väsyksissä, että kuorsaa. Piti oikein kuulostella, että tosi on, kyllä se ääni kissasta lähtee, ikinä kuullut kissin kuorsaavan,.

Ostin ison lohen, jonka yritämme savustaa isäni antamien ohjeiden mukaan samalla kun pihatöitä teemme. Savustettu kala on kaikkien kissojeni herkkua, samoin minun, mutta kaksospoikani eivät kalaa voi allergian takia syödä, harmi sinänsä.

Ilma on niin lämmin, että takaovi kissatarhaan oli eilen koko päivän avoinna kissoille

ja illasta sainkin tuliaisen suoraan syliini, pienen sammakon, mikä laskettiin hellävaroen äipän syliin. Iloistuin kiljahtaen lahjasta ja oranssi Taapero painui tarhaan uutta lahjaa hakemaan, Yritin saada ensimmäistä lahjaa kiinni kontaten lattialla, jonne sammakko oli pompannut, yäks, ja sainkin sen vihdoin käteeni ja vein sen ulos etuovesta.

Meni tunti ja Taapero ilmestyi tumma saalis hellävaroen suussaan ja se oli hiirulo, joka meinattiin äipän syliin laskea. Kiljuin siinä määrin, että kissi laski saaliin lattialle jalkojeni juureen, josta se vilahti sohvan alle. Nyt olivat kaikki kahdeksan kissiä sohvan ympärillä ja tunnin jaksoivat hiirtä pyydystää, mutta turhaan, joten äippä avuksi pyyntihommiin,

Meni toinen tunti, kun siirtelin sohvaa ja tavaroita, että kisut hiirulon kiinni saisivat, ja saivathan sen vihdoin, Kannoin saaliin saaneen kissan hiiri suussaan takaisin tarhaan,  jupisten, että älä vaan pudota sitä hiirtä, pidä poika se hiiri nyt vaan suussa äläkä vaan naukaise tai aukaise suukkia, Hiiri saatiin elävänä ja hyvässä kunnossa tarhaan, kissa kiinni ja sisälle ja takaovi kiinni. Ikkunasta katsoin, kuinka hiiri luikki tarhan verkkoaidan läpi vikkelästi vapauteen ja huomasin kissani syyttävän katseen, kun saaliin karkuun päästin.

Laitan kuvan Viivistä, jota Paseksi kutsutaan. Hän nukkuu vieressäni peiton alla ja on nyt 7-vuotias tyttökisuli. Turvallisesti kaapin päältä katsoo poikakisujen leikkejä.

962749.jpg

Rapsu kaapin alla tuijottaa Viiviä.

962784.jpg